Resultats de la cerca frase exacta: 53

41. ametlla
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
42. opopònac
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Oleoresina amargant extreta de les arrels de Pastinaca opopanax, de la família de les umbel·líferes, emprada com a antiespasmòdic. [...]
43. amargo (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
-ga adj 1 amarg -a, amargant, amargós -osa. Almendra amarga, ametlla amarga. 2 fig amarg -a, trist -a. Me quedó un recuerdo muy amargo del viaje, em quedà un record molt amarg del viatge. 3 fig amarg -a, agre -a. Tener un carácter amargo, tenir un caràcter amarg. 4 amer [flojo] indecís -isa, fluix [...]
44. berberina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Alcaloide amargant i metzinós que hom extreu del coralet (Berberis vulgaris), de l'hidrastis (Hydrastis canadensis) i d'altres plantes. [...]
45. linina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Substància blanca, cristal·lina i amargant continguda en el lli bord (Linum catharticum). És un glicòsid de natura poc coneguda, que ha estat emprat com a purgant. [...]
46. sèver
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Susbtància resinosa i amargant extreta de les fulles de diverses espècies de l'àloe; té propietats purgants i és emprada en el restrenyiment crònic i la dispèpsia. [...]
47. amarg
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
amargant amargós, que tira a amarg. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
48. ignàsia
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Llavor madura dessecada de la fava de Sant Ignasi (Strychnos ignatii). Conté diversos alcaloides (estricnina, brucina) i té les mateixes propietats que la nou vòmica. És emprada com a tònic amargant. [...]
49. bilis
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Líquid clar, groguenc, amargant, de densitat entre 1 008 i 1 050 i de pH al voltant de la neutralitat. Conté glucocolat i taurocolat sòdics (sals biliars), colesterol, bilirubina, moc, lecitina i electròlits. Produïda pel fetge és concentrada a la vesícula biliar i, en resposta a la secretina [...]
50. tomàquet d'arbre
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Fruit de la tomaquera d'arbre, de forma rodona, amb la pell amargant de color entre groc i vermell, polpa groguenca i gelatinosa i llavors de color morat, que es consumeix com a fruita i en guarnicions. [...]
Pàgines  5 / 6 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  Següent >>