1.
gel
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la Terra
Aigua en estat sòlid. [...]
|
2.
gel granulat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la Terra
Conjunt de petits cristalls de gel formats en aigües molt fredes i turbulentes, que suren i són transportats pel corrent. [...]
|
3.
gel greixós
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la Terra
Capa prima i espessa de cristalls de gel granulat agrupats, només dèbilment consolidats entre si, que sura a la superfície d'aigües marines o continentals. [...]
|
4.
gel podrit
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la Terra
Capa de gel que presenta alvèols a causa del seu avançat estat de fusió. [...]
|
5.
quadrat [HOQUEI GEL]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Esport
Defensa de zona consistent a situar els quatre jugadors de camp en els angles respectius d'un quadrat imaginari, de manera que hi ha dos davanters i dos defensors. [...]
|
6.
gel
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la Terra
Aigua en estat sòlid. [...]
|
7.
gel
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la Terra
Aigua en estat sòlid. [...]
|
8.
gel
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Transports
Aigua reduïda a estat sòlid pel fred i que, si es forma damunt d'una calçada, fa disminuir l'adherència dels vehicles, modifica la reflectància dels senyals verticals i oculta les marques viàries. [...]
|
9.
gel
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
orgàniques de natura proteica o macromolecular, i gels inorgànics, formats per precipitats molt lleugers, d'hidròxid d'alumini, de ferro o de sílice col·loidal. Existeixen nombroses preparacions farmacèutiques en forma de gel, unes d'ús extern (queratolítics, antiinfecciosos, profilàctics de càries, etc) i d [...]
|
10.
gel
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Química
Sistema col·loidal en forma de massa gelatinosa, que té un comportament semblant al d'un sòlid elàstic, i que és format per un constituent macromolecular dispers i un constituent líquid dispersant. [...]
|