1.
truita 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
família dels salmònids. Truita alpina. Truita de rierol. Truita irisada. [...]
|
2.
truita 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ous batuts fregits a la paella, a què es poden barrejar altres menges. Una truita de sis ous. Una truita de patates, de mongetes, de cebes. truita a la francesa Truita feta només amb ou, sense farcir-la amb cap altre aliment, a la qual es dona generalment una forma plegada. fer-se una [...]
|
3.
truita
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la vida
[...]
|
4.
truita
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Zoologia
[...]
|
5.
truita
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Aliment a base d'ous batuts fregits en forma rodona o allargada, als quals es poden afegir altres ingredients com a farciment. [...]
|
6.
truita
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 gastr tortilla. Truita de dos ous, tortilla de dos huevos. 2 ict [Salmo sp] trucha. 3 fer-se una truita fig i fam [una cosa] hacerse una tortilla. 4 girar-se la truita fig i fam volverse la tortilla (o las tornas), trocarse los papeles. 5 somiar truites fig i fam vivir (o estar) en las nubes [...]
|
7.
truita
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
(d'ous) truitada empedrat(fam.), truita de mongetes seques. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
(d'ous) truitada empedrat (fam.), truita de mongetes seques. © Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana |
8.
truita alpina
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la vida
[...]
|
9.
truita irisada
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la vida
[...]
|
10.
truita noruega
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Pastís que consisteix en una capa de pa de pessic o de melindros, de vegades banyada amb xarop o licor, a sobre gelat de vainilla, tot plegat cobert de merenga i posat al forn, de manera que s'enrosseix la merenga però el gelat continua gelat. [...]
|