71.
innocu -òcua
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que no fa mal. Una beguda innòcua. [...]
|
72.
mam
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
En el llenguatge infantil, aigua. Beguda alcohòlica. [...]
|
73.
quefir
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda alimentosa efervescent, feta de llet fermentada. [...]
|
74.
aromatitzant
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que aromatitza. Substància que, aplicada en petita quantitat, aporta una aroma a un aliment, una beguda, un cosmètic, etc., o bé en millora i en reforça l'aroma existent. [...]
|
75.
borratxada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Feta o dita irracional, pròpia de gent beguda. [...]
|
76.
cassalla
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda alcohòlica d'alta graduació i molt seca. [...]
|
77.
marrinxa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tabola, gatzara, especialment berenant, fent beguda. Fer marrinxa. [...]
|
78.
sarsaparrella
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda no alcohòlica feta a base de sarsa. [...]
|
79.
assaborir
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Gustar lentament (un menjar o una beguda) per sentir-ne bé el sabor. Assaborir una vianda, un vi. Assaborir la música d'una cançó. Assaborir les belleses d'una obra d'art. [...]
|
80.
aperitiu -iva
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que afavoreix una millor digestió dels aliments. Agent aperitiu. Que obre l'apetit, la gana. Beguda aperitiva. Beguda acompanyada de tapes que es pren ordinàriament abans d'un àpat. Fer l'aperitiu. [...]
|