FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Centèsima part de diverses unitats monetàries americanes, com ara el colon, el cruzeiro, l'escut, el peso, el sol, el sucre, el dòlar, etc. Moneda d'un centau. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part cremada d'una cosa. Beguda calenta a base de rom, cafè, pell de llimona, sucre, etc., que es flameja fins a la combustió gairebé total de l'alcohol. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Dipositar-se gebre. Recobrir (fruites confitades) amb una capa de sucre que, un cop cristal·litzat, recorda el gebre. Fer que (en un licor) cristal·litzi sucre en una branqueta d'anís. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Coltell llarg i pesant usat sobretot a Amèrica per a tallar la canya de sucre, aclarir boscos, com a arma, etc. matxet escorçador Matxet per a llevar l'escorça. [...]