11.
vermú
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m [licor] vermut. [...]
|
12.
sifó
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 fís sifón. 2 [d'aigua carbònica] sifón. 3 [aigua] sifón, agua f carbónica. Prendrem un vermut amb sifó, tomaremos un vermut con sifón. [...]
m 1 fís sifón. 2 [d'aigua carbònica] sifón. 3 [aigua] sifón, agua f carbónica. Prendrem un vermut amb sifó, tomaremos un vermut con sifón. |
13.
sifón
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 fís sifó. 2 [de agua gaseosa] sifó. 3 fam sifó, aigua carbònica f. Tomaremos un vermut con sifón, prendrem un vermut amb sifó. [...]
|
14.
vi aromatitzat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Vi especial amb extrets o essències vegetals, amargants, aromàtics o estimulants, com el vi quinat i el vermut, que hom ha emprat fins no pas gaire com a orexigen. [...]
|
15.
aperitiu
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Lleure. Turisme
Conjunt de begudes i petites porcions de menjar que es prenen abans d'un àpat, especialment del dinar. [...]
|
16.
còctel negre d'estiu
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Còctel elaborat amb vi negre, gasosa, vermut negre, llimona i gel. [...]
|
17.
sifó
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
lladró, sifó per a treure vi de les botes. cantimplora, canó corbat amb un braç curt i un de llarg, que serveix de sifó. El líquid que, com a beguda, hom sol anomenar sifó (prenent el continent pel contingut) és soda(≠ sosa). Un vermut amb soda. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
|
18.
donzell
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
emprades com a aperitiu, per estimular la gana, contra els cucs intestinals i per regular la menstruació. Com a ús extern, en decocció, també han estat utilitzades per guarir ferides. Hom ha emprat també donzell per a elaborar l'absenta i el vermut. [...]
|