Resultats de la cerca frase exacta: 150

51. hora feliç
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Part del dia en què un establiment comercial, especialment un bar o un restaurant, redueix els preus o fa ofertes especials. [...]
52. Plural de noms de persona: els Joseps Maries o els Josep Maria? / Plural de cognoms, dinasties i llinatges: els Àustries o els Àustria?
Font Fitxes de l'Optimot
Casals. Generalment, quan es fa referència a dos o més membres d'una mateixa família o nissaga, els cognoms es mantenen invariables, tot i que també es poden pluralitzar. Per exemple: Avui vindran a sopar al restaurant els Bofarull i els Montcada (o els Bofarulls i els Montcades). Vol estudiar la [...]
53. taula auxiliar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Taula situada a la vora dels comensals en un restaurant, on es posen els accessoris de servei i on el cambrer pot acabar de preparar els plats. [...]
54. 'almenys' o 'al menys'?
Font Fitxes de l'Optimot
possible' en frases com la següent: Intentarem aparcar al menys lluny possible del restaurant. Ara bé, hi ha construccions d'ús més habitual que al menys + adverbi, per exemple: Intentarem aparcar com més a prop millor. Intentarem aparcar tan a prop com sigui possible.  [...]
55. 'peres amb vi' o 'peres al vi'? / 'musclos al vapor' o musclos amb vapor'?
Font Fitxes de l'Optimot
vapor per llepar-se'n els dits.  La mateixa construcció es pot fer servir també per expressar l'estil del plat. Per exemple: Al restaurant vam demanar lluç a la basca.  He fet conill a la caçadora per al dinar de Nadal. En canvi, si es fa referència a l'acompanyament del plat o al seu ingredient [...]
56. braseria
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Restaurant especialitzat en productes cuits a la brasa. [...]
57. cap de sala
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Persona que s'encarrega de planificar i organitzar un servei de restaurant, de supervisar i controlar les operacions que hi tenen lloc i d'assegurar la correcta atenció als clients. [...]
58. restauració
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Sector d'activitat professional que agrupa les empreses i els establiments que preparen i serveixen menjars o begudes. [...]
59. Ser o estar: ser davant de locatius
Font Fitxes de l'Optimot
Per expressar la mera localització d'una persona, animal, objecte, etc., en l'espai, en un moment determinat es fa servir el verb ser (i no estar). Per exemple: On és l'informe? Som al restaurant. Vaig anar a veure la Maria al despatx però no hi era. Només som a uns quants minuts de la catedral [...]
60. auxiliar de cuina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Persona que fa tasques de suport a la cuina d'un restaurant, com ara netejar els estris i la maquinària de la cuina, netejar i tallar verdures i determinats tipus de carn, peix i marisc, ajudar a fer plats senzills, etc. [...]
Pàgines  6 / 15 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>