1.
carn
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Conjunt dels músculs del cos humà i de molts animals, especialment no incloses les vísceres. La bala li ha travessat la carn fins a l'os. carn viva Carn que, en una ulceració, en una ferida, etc., conserva les propietats vitals. Se li ha alçat tota la pell: ensenya la [...]
|
2.
carn
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Part tova del cos dels quadrúpedes i l'aviram formada principalment per teixit muscular, connectiu i adipós, destinada a consum humà. [...]
|
3.
carn
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
[...]
|
4.
carn
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 anat carne. Ensenyava la carn viva, mostraba la carne viva. 2 [aliment] carne. Carn de bou, de vedella, de xai, carne de vaca, de ternera, de cordero. 3 [de fruita] carne, pulpa. 4 [cos humà] carne. La resurrecció de la carn, la resurrección de la carne. 5 [aparença del cos humà] piel, cuerpo [...]
|
5.
desossador de carn | desossadora de carn
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
[...]
|
6.
desossador de carn | desossadora de carn
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Treball
Persona que treu els ossos de peces de carn i les prepara per empaquetar i comercialitzar. [...]
|
7.
tallador de carn | talladora de carn
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Treball
Persona que talla les peces de carn en trossos adequats per al consum. [...]
|
8.
carn DFD
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Carn d'aspecte mat, de color fosc, eixuta al tall i de consistència ferma, generalment procedent d'animals que han estat sotmesos a un gran esforç poc abans de morir i han esgotat les reserves de glucogen. [...]
|
9.
carn forana
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Carn que arriba a l'escorxador per a ser conservada en cambres frigorífiques i posteriorment expedida, procedent d'un animal sacrificat en un altre escorxador. [...]
|
10.
carn fresca
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Carn procedent d'un animal acabat de sacrificar que ha estat airejada i no s'ha sotmès a cap altre tractament que no sigui el fred no inferior als 0 ºC. [...]
|