Resultats de la cerca frase exacta: 259

101. santnectari
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
102. formatge de raclet
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada i textura cremosa, madurat durant un període de tres a quatre mesos, amb gust dolç i lleugerament cítric, originari del cantó suís de Valais. [...]
103. graviera
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet d'ovella, de cabra o de vaca, de pasta dura cuita i textura cremosa, madurat durant un període mínim de tres mesos i amb gust dolç i afruitat, originari de Grècia. [...]
104. kernhem [nl]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada tova, madurat durant un període de trenta dies, de textura tendra i cremosa i gust suau, que es presenta amb forma de barra rodona, originari d'Holanda. [...]
105. frottage [fr]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Arts
Tècnica d'expressió plàstica que consisteix a fregar amb una matèria pulverulenta i dura, com ara la mina d'un llapis, un paper col·locat sobre una superfície per obtenir una imatge de la textura d'aquest suport. [...]
106. conxar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Remenar la xocolata mecànicament i de manera enèrgica durant un temps prolongat, generalment afegint-hi lecitina i mantega de cacau, amb l'objectiu de refinar-ne l'aroma, homogeneïtzar-ne la textura i fer-ne evaporar la humitat i els àcids volàtils. [...]
107. renderitzar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Tecnologies de la informació i la comunicació
Representar en un dispositiu de sortida d'un ordinador una imatge o una escena, generalment en tres dimensions, simulant-ne els efectes òptics de llum, ombra, color, textura o moviment a partir de les dades d'un model computacional. [...]
108. conxatge
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Operació mecànica que consisteix a remenar enèrgicament la xocolata durant un temps prolongat, generalment afegint-hi lecitina i mantega de cacau, amb l'objectiu de refinar-ne l'aroma, homogeneïtzar-ne la textura i fer-ne evaporar la humitat i els àcids volàtils. [...]
109. renderització
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Tecnologies de la informació i la comunicació
Conjunt de processos per mitjà dels quals un dispositiu de sortida d'un ordinador permet visualitzar una imatge o una escena, generalment en tres dimensions, simulant-ne els efectes òptics de llum, ombra, color, textura o moviment a partir de les dades d'un model computacional. [...]
110. surimi
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Producte alimentari de textura gelatinosa elaborat amb una pasta procedent de carn de peix blanc i de vegades d'aviram a la qual s'afegeixen additius i condiments, que s'utilitza per a fer succedanis de peix o marisc i, en general, per a elaborar menjar processat. [...]
Pàgines  11 / 26 
<< Anterior  Pàgina  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  Següent >>