Resultats de la cerca frase exacta: 34

21. amilodispèpsia
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Impossibilitat de digerir els aliments que contenen midó. [...]
22. cel·lulosa
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Glúcid polisacàrid macromolecular que és el constituent principal de les parets dels vegetals superiors, que l'aviram i els monogàstrics no poden digerir, però sí els remugants, i que aporta energia. [...]
23. ventrell
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 anat estómago. 2 fer bon ventrell [un menjar] sentar bien. 3 obeir el ventrell digerir, hacer la digestión. 4 omplir el ventrell fig [menjar] llenar (o llenarse) la tripa. 5 ventrell de la cama [panxell] pantorrilla.  [...]
24. creatorrea
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Presència de carn sense digerir als excrements. És el signe de Fles, indicatiu d'insuficiència pancreàtica. [...]
25. cocer (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
[Se conjuga como: morder] v tr 1 [pan, legumbres, ladrillos, etc] coure. 2 pop [digerir] coure, digerir. 3 fig meditar, rumiar, barrinar. 4 [un absceso] madurar, supurar. 5 [enriar] enriuar, amarar. 6 [asar] fer molta calor. Con este abrigo me cuezo, aquest abric em fa molta calor. v intr 7 [vino [...]
26. quall
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Extracte que s'obté del quart estómac dels remugants lactants, ric en quimosina, l'enzim específic per a digerir la llet. [...]
27. coure 1
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr [pp: cuit -a] 1 [pa, llegum, maons, etc] cocer. 2 [digerir, pair] cocer, digerir. 3 fig resecar, marchitar. El vent ha cuit els sembrats, el viento ha resecado los sembrados. v intr 4 [pp: cuit -a] cocer, cocerse pron. Les mongetes ara couen, las judías ahora cuecen (o se cuecen). 5 [pp [...]
28. pair
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
digerir. fer la digestió obeir el ventrell, pair bé. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
29. seu
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
. Conté colesterol. És un aliment energètic difícil de digerir. És emprat per a la preparació d'ungüents i pomades i com a emol·lient. [...]
30. escalfar [o calfar]
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
calefacció. cremar(hiperb.), escalfar molt. Fa un sol que crema. bleir, íd. fomentar, escalfar amb calor natural del cos. La gallina fomenta els ous. En termes de med., escalfar per contacte amb un objecte o un líquid calent. refocil·lar digerir, escalfar per contacte d'un líquid calent. Ant. Refredar [...]
Pàgines  3 / 4 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  Següent >>