31.
tetera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Recipient per a fer i servir el te. [...]
|
32.
calafatar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tapar les juntures (d'un recipient, d'una carrosseria, d'una coberta, de les taules d'una nau, etc.), perquè no hi entri l'aigua o perquè no vessi. [...]
|
33.
botera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Forat arran de terra en un dic, un mur, una porta, etc. Marc o part sortint del conducte de sortida d'un recipient, especialment del que arrenca d'una bonera. Closell. [...]
|
34.
gelatera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Recipient per a refredar begudes o mantenir-les en fresc. [...]
|
35.
morquera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Recipient destinat a rebre les morques de l'oli. [...]
|
36.
coctelera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Recipient en què s'agiten els ingredients d'un còctel. [...]
|
37.
compotera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Recipient de cristall, de porcellana, etc., per a tenir-hi compota. [...]
|
38.
xinxollar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Sacsejar (un líquid) dins el seu recipient. Amoïnar amb demandes. [...]
|
39.
cas 3
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Recipient de ferro, amb mànec, emprat antigament per a fondre metall. [...]
|
40.
fruitera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat o recipient per a tenir-hi fruita i servir-la a taula. [...]
|