Resultats de la cerca frase exacta: 167

91. braç
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Petit rec que embranca amb un rec principal i serveix per a distribuir millor l'aigua. braç de gitano Pastís de forma allargada, fet amb pa de pessic, farcit de crema, nata, trufa, etc., enrotllat i empolvorat amb sucre de llustre, xocolata o crema cremada. braç de mar Canal format [...]
92. flor
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
. La flor de la farina. Aquestes maduixes són la flor. la flor i nata Flor 4 1. La flor i nata dels nostres escriptors. Producte d'alteració o de sublimació de diversos minerals que formen una eflorescència o una crosta. Flor d'antimoni. flor de sofre Pólvores [...]
93. muntar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Batre la nata, la clara d'ou, la mantega, etc., fent-la augmentar de volum, fins que quedi espessa i ben lligada. [...]
94. 'grassa animal' o 'greix animal'? / 'aliment greixós' o 'aliment gras'?
Font Fitxes de l'Optimot
coquetes té una textura greixosa. La girella és un embotit tradicional del Pallars, de textura greixosa i granelluda. La nata té una consistència greixosa.  [...]
95. caputxino
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Cafè amb llet escumosa o nata batuda, sovint empolsat amb xocolata. [...]
96. Denominacions de torrons
Font Fitxes de l'Optimot
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
a base d'una pasta d'ametlles, avellanes, etc., endurida amb caramel. Sovint es fan servir erròniament les formes torró de crocanti i també torró de guirlatxe, per influència de l'equivalent castellà turrón de guirlache. torró de trufa: la trufa és una barreja de nata batuda i xocolata fosa que es [...]
97. tiramisú
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
98. mascarpone
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge elaborat amb nata dolça, de textura cremosa, de color blanc i de gust suau, originari de la Llombardia. [...]
99. pannacotta
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Menja dolça en forma de flam, típica d'Itàlia, que s'elabora coent nata amb sucre, vainilla i gelatina o un altre espessidor. [...]
100. mousse [fr]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat cuinat d'origen francès fet amb diferents ingredients que es quallen després de barrejar-los amb clara d'ou batuda, nata batuda o gelatina. [...]
Pàgines  10 / 17 
<< Anterior  Pàgina  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  Següent >>