131.
tàrtar de vedella amb fetge d'ànec
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
132.
terrina de fetge d'ànec amb melmelada
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
133.
paté
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta feta de carn, fetge o altres viandes, assaonada amb herbes i espècies, i cuita, que se sol menjar freda. [...]
|
134.
alanina
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Aminoàcid proteic no essencial amb cadena lateral de caràcter alifàtic, que participa en el transport d'amoníac del múscul al fetge. [...]
foie-gras
[fr.] [inv.] m. [LC] [HO] Menja feta amb fetge d'oca o d'ànec engrossit d'una manera especial. |
135.
glicogen -ògena
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que produeix sucre. Matèria glicògena. Polisacàrid ramificat constituït per unitats de glucosa, molt abundant en el fetge i en els músculs com a substància de reserva. [...]
|
136.
secreció
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de secretar. La secreció de la saliva, de l'orina, de la bilis, de les llàgrimes. Cosa secretada. La bilis és una secreció del fetge. [...]
|
137.
colesterol
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Principal esterol dels animals superiors, component de les membranes cel·lulars i precursor de les hormones esteroides i dels àcids biliars, que se sintetitza al fetge i a altres teixits. [...]
|
138.
esfreixurar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Treure la freixura. Matar². Si m'enganyes, t'esfreixuraré. Fatigar-se en extrem en algun treball, treure el fetge per la boca. Ara m'esfreixuro en aquesta dura tasca, però després podré descansar. [...]
|
139.
trasplantament hepàtic auxiliar amb manteniment del fetge del mateix pacient in situ
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
[...]
|
140.
amanida tèbia de rossinyols i fetge d'ànec
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|