101.
xia
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Beguda refrescant que es prepara amb llavors de xia remullades amb aigua i barrejades amb sucre i llimona, típica de Mèxic. [...]
peu
|
102.
peu
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
virant a llimona a les puntes, que és amargant i purgant (Ramaria formosa). peu de rata daurat Peu de rata comestible, de branques denses, de color groc fort (Ramaria aurea i espècies afins). peu de rata gris Bolet del grup dels basidiomicets, gris, de forma més o menys ramificada [...]
|
103.
àcid -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té un sabor picant, com el del vinagre. Una fruita àcida. La llimona és àcida. Bombons àcids. Relatiu o pertanyent als cossos dits àcids. Propietats àcides. Que té les propietats dels cossos dits àcids, que pot reaccionar com un àcid. Sal [...]
|
104.
tabule
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Amanida feta amb búrgul o cuscús, tomàquet, ceba, julivert i menta, que s'amaneix amb oli d'oliva i suc de llimona, originària de Síria i el Líban. [...]
|
105.
tzatziki
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Preparació culinària feta amb iogurt, cogombre, all, anet i, ocasionalment, menta o llimona, que se serveix com a entrant o com a acompanyament per a amanides o per a plats de carn o peix, típica de Grècia. [...]
|
106.
marinada
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Preparat líquid compost bàsicament d'un àcid, com ara vinagre, vi o suc de llimona, oli, espècies i herbes, on es deixa reposar una vianda, generalment carn o peix, a fi que s'entendreixi i resulti més saborosa. [...]
|
107.
fatuix
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Amanida elaborada amb hortalisses fresques, generalment tomàquet, enciam, cogombre i ceba, i amb trossos de pa de pita torrats o fregits, que es condimenta amb oli d'oliva, suc de llimona o vinagre, menta i julivert, típica del Pròxim Orient. [...]
|
108.
limón
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 bot [fruto] llimona f, llimó. 2 bot [limonero] llimoner. 3 [de un coche] llimonera f. 4 [color] color de llimona, groc de llimona. [...]
|
109.
clavetejar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Introduir claus d'espècia en una ceba o en una llimona, tot punxant-la. [...]
|
110.
serocrom
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Pigment que dona un color groc clar, de llimona, al sèrum sanguini normal. [...]
|