1.
cullera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Estri, generalment de metall o de fusta, que té la forma d'una petita pala amb la fulla concavada i ordinàriament de forma oval, la qual serveix per a prendre una porció del contingut d'un recipient i transportar-la a un altre recipient o portar-la a la boca. Una cullera i una [...]
cullera
|
2.
cullerà -ana
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Natural de Cullera o de Culla. Relatiu o pertanyent a Cullera o a Culla, o als seus habitants. [...]
|
3.
llossa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cullera gran. [...]
|
4.
cocleariforme
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té forma de cullera. [...]
|
5.
cocleària
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Planta de la família de les crucíferes, de fulles amplexicaules, les inferiors semblants a una cullera, flors blanques i petites silícules globuloses o el·líptiques, que es cultiva com a antiescorbútica (Cochlearia officinalis). [...]
|
6.
escumadora
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cullera grossa, plana i amb forats amb què se separa l'escuma del brou o qualsevol altre líquid. Cullera amb què el fonedor treu l'escòria que sura a la superfície d'un metall en fusió. [...]
|
7.
retroexcavadora
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Excavadora de cullera que actua anant la màquina endarrere o d'esquena. [...]
|
8.
toro
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tractor de rodes articulat amb cullera frontal. Carretó proveït de forca elevadora. [...]
|
9.
sàssola
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cullera de fusta per a treure l'aigua del fons d'una embarcació petita. [...]
|
10.
cullerada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Quantitat d'una substància alimentària, medicinal, etc., que cap en una cullera. Tres cullerades de xarop. [...]
|