131.
fetge fresc d'ānec amb poma cuita
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Alimentaciķ. Gastronomia
[...]
coronari -āria
adj. [LC] [ZOA] [MD] Disposat en corona. Artčria coronāria. Lligament coronari del fetge. |
132.
filet de vedella amb fetge d'ānec
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Alimentaciķ. Gastronomia
[...]
|
133.
tārtar de vedella amb fetge d'ānec
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Alimentaciķ. Gastronomia
[...]
|
134.
terrina de fetge d'ānec amb melmelada
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Alimentaciķ. Gastronomia
[...]
|
135.
glicogen -ògena
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciķ)
Que produeix sucre. Matèria glicògena. Polisacàrid ramificat constituït per unitats de glucosa, molt abundant en el fetge i en els músculs com a substància de reserva. [...]
|
136.
secreció
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciķ)
Acció de secretar. La secreció de la saliva, de l'orina, de la bilis, de les llàgrimes. Cosa secretada. La bilis és una secreció del fetge. [...]
|
137.
colesterol
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciķ)
Principal esterol dels animals superiors, component de les membranes cel·lulars i precursor de les hormones esteroides i dels àcids biliars, que se sintetitza al fetge i a altres teixits. [...]
|
138.
esfreixurar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciķ)
Treure la freixura. Matar². Si m'enganyes, t'esfreixuraré. Fatigar-se en extrem en algun treball, treure el fetge per la boca. Ara m'esfreixuro en aquesta dura tasca, però després podré descansar. [...]
|
139.
trasplantament hepātic auxiliar amb manteniment del fetge del mateix pacient in situ
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Cičncies de la salut
[...]
|
140.
amanida tčbia de rossinyols i fetge d'ānec
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Alimentaciķ. Gastronomia
[...]
|