161.
cansalada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Gras del porc, comprès entre la pell i la carn, el qual, salat, es guarda per a tirar a l'olla i altres guisats. cansalada fumada Cansalada viada que se sotmet al procés de fumatge per aconseguir-ne la conservació. cansalada viada [o cansalada virada] Cansalada del ventre o del [...]
|
162.
pollastre
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Gall domèstic jove. Ha comprat un parell de pollastres avançats. Gall o gallina jove destinat a consumir-ne la carn. Què prefereixes menjar, cuixa o pit de pollastre? Carn de pollastre. Arròs amb pollastre. [...]
|
163.
abat 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit fet de ventrell de porc farcit de carn capolada. [...]
|
164.
bull 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Botifarra feta del budell ample, farcida principalment de carn magra. [...]
|
165.
corbet
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vèrtebra de porc i la carn que hi ha adherida. [...]
|
166.
encarnatiu -iva
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que causa la creixença de carn nova en una ferida. [...]
|
167.
estopós -osa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Relatiu a l'estopa. Estopenc . Carn estoposa. Bacallà estopós. [...]
|
168.
faldeta
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn de la falda o del ventre d'un animal. [...]
|
169.
fritura
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Guisat de carn i freixura fregida amb patates o moniatos. [...]
|
170.
xarcuter xarcutera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Venedor d'embotits, conserves, etc., especialment de carn de porc. [...]
|