91.
quarto 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís fet de pols de midó, ous i sucre, de forma rectangular, que se sol menjar amb xocolata o gelat, propi de Mallorca. [...]
|
92.
candir
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Adobar amb sucre o almívar. [...]
vinificar
v. tr. [LC] [QU] Convertir (un suc que conté sucre) en líquid alcohòlic per fermentació. A les vinyes, es vinifica separadament el raïm blanc i el raïm negre. |
93.
sacarigen -ígena
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Capaç de convertir-se en sucre. [...]
|
94.
vinificar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Convertir (un suc que conté sucre) en líquid alcohòlic per fermentació. A les vinyes, es vinifica separadament el raïm blanc i el raïm negre. [...]
|
95.
fondant
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Xocolata especial per a ésser fosa. Xocolata fondant. Pasta feta de sucre, mantega, aigua i altres ingredients que, aromatitzada, s'empra en pastisseria i confiteria. [...]
|
96.
tonya
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Coca rodona feta de farina, patata, ous, oli i sucre, que es menja principalment per les festes de Pasqua en algunes contrades del País Valencià. [...]
|
97.
acaramel·lar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Convertir en caramel. Acaramel·lar el sucre. [...]
|
98.
natilla
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Nata, especialment la preparada amb sucre. [...]
|
99.
sacarificar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Convertir en sucre. Sacarificar el midó. [...]
|
100.
sucraire
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Persona que fabrica o ven sucre. [...]
|