111.
surimi
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Producte alimentari de textura gelatinosa elaborat amb una pasta procedent de carn de peix blanc i de vegades d'aviram a la qual s'afegeixen additius i condiments, que s'utilitza per a fer succedanis de peix o marisc i, en general, per a elaborar menjar processat. [...]
|
112.
vacherin [fr]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta crua premsada, suau i elàstica, madurat durant un període mínim de tres setmanes, amb gust lleugerament salat i textura cremosa, presentat amb forma de barra i envoltat d'una crosta d'escorça d'avet, originari de la Savoia. [...]
|
113.
tejedura
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 p fr [acción de tejer] teixidura. 2 [textura] textura. [...]
|
114.
mapatge MIP
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Comunicació. Audiovisuals
Mapatge de textura en què s'apliquen sobre l'objecte gràfic diferents mapes, els quals han estat creats i emmagatzemats prèviament, segons el nivell de detall necessari i la distància entre l'objecte i el punt d'observació, que permet optimitzar l'eficiència de la renderització sense disminuir la [...]
|
115.
ou mil·lenari
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Plat de la cuina xinesa consistent en un ou dur de gallina, ànec o guatlla, amb la clara de color d'ambre i el rovell de color verd negrós, de textura gelatinosa i gust fort, que es prepara colgant l'ou cru en un medi alcalí, tradicionalment una barreja de calç, cendra, sal i argila, durant un [...]
|
116.
susceptor de microones
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Transports
una temperatura superior als 100 ºC, a fi d'aconseguir un aspecte i una textura similars als que s'obtenen amb un forn convencional. [...]
|
117.
expressió visual i plàstica
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències socials
Expressió que permet crear i donar forma, textura, color, etc. a diversos objectes mitjançant els sentits. [...]
|
118.
organolèptic -a
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Dit dels caràcters dels aliments (color, olor, tast, textura) que afecten els òrgans dels sentits (vista, gust, olfacte, tacte). [...]
|
119.
clapa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Petita extensió que es distingeix de la superfície que l'envolta pel color o la textura, però no per la seva elevació. [...]
|
120.
alteració
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la Terra
Transformació parcial o completa de les roques, dels minerals, dels sòls o dels dipòsits superficials, acompanyada de canvis de color, textura, duresa o forma. [...]
|