Resultats de la cerca bàsica: 58

Diccionari de la llengua catalana
1. formatge
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Massa alimentosa que s'obté coagulant la llet, esprement-ne el xerigot i consolidant la part presa. Formatge de Maó. Formatge fresc, salat. Ratllar formatge. Un formatge. formatge de bola Formatge de tipus holandès, de forma esfèrica i generalment recobert d'una capa de cera [...]
2. braçalladora
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
En la premsa de formatge, barra de fusta que prem el formatge i li fa escórrer el xerigot. [...]
3. caseós -osa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té les qualitats del formatge. Semblant al formatge. [...]
4. manxego
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Formatge de llet d'ovella originari de la Manxa. Formatge manxego. [...]
5. caseïna
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mescla de proteïnes present a la llet i al formatge, molt nutritiva. [...]
6. fonyegar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fonyar (la pasta d'un formatge) dins la formatgera perquè no surti ullat. [...]
7. formatjar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer formatge. [...]
8. entrepà
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Panet o crostó migpartit o dues llesques de pa amb un tall de carn, d'embotit, de formatge, etc., a dins.  [...]
9. ullar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Escorcollar, copsar, amb la mirada. El formatge, el pa, etc., formar ulls. El pa s'ha ullat. Les plantes, treure ulls. [...]
10. fogassó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Peça de formatge tendre. [...]
Pàgines  1 / 6 
Pàgina  1  2  3  4  5  6  Següent >>