FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Massa alimentosa que s'obté coagulant la llet, esprement-ne el xerigot i consolidant la part presa. Formatge de Maó. Formatge fresc, salat. Ratllar formatge. Un formatge. formatge de bola Formatge de tipus holandès, de forma esfèrica i generalment recobert d'una capa de cera [...]
La forma normativa d'aquest cognom és Formatger. Les variants prenormatives Formatje, Formatjé, Formatjer i Formatgé no s'adeqüen a la normativa ortogràfica vigent, establerta per l'Institut d'Estudis Catalans. [...]
Fitxa
5095/2Darrera versió: 20.09.2011
Títol
el cognom Formatger (Formatje, Formatjé, Formatjer, Formatgé)
forma normativa dels cognoms
Resposta
La forma normativa d'aquest cognom és Formatger.
Les variants prenormatives Formatje, Formatjé, Formatjer i Formatgé no s'adeqüen a la normativa ortogràfica vigent, establerta per l'Institut d'Estudis Catalans.
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada i textura cremosa, madurat durant un període de tres a quatre mesos, amb gust dolç i lleugerament cítric, originari del cantó suís de Valais. [...]
Formatge elaborat per un mestre artesà a partir de la llet procedent de bestiar de l'explotació pròpia o bé d'altres explotacions del municipi mateix o de municipis veïns i en què està limitada la utilització de diferents additius i ingredients. [...]
Formatge fet amb llet de cabra, de forma discoidal i sense crosta, que té un gust entre dolç i àcid, poc salat i gomós, gras i aromàtic, originari del País Valencià. [...]
Fitxa
5095/2Darrera versió: 20.09.2011
Títol
el cognom Formatger (Formatje, Formatjé, Formatjer, Formatgé)
forma normativa dels cognoms
Resposta
La forma normativa d'aquest cognom és Formatger.
Les variants prenormatives Formatje, Formatjé, Formatjer i Formatgé no s'adeqüen a la normativa ortogràfica vigent, establerta per l'Institut d'Estudis Catalans.