1.
formatge
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Massa alimentosa que s'obté coagulant la llet, esprement-ne el xerigot i consolidant la part presa. Formatge de Maó. Formatge fresc, salat. Ratllar formatge. Un formatge. formatge de bola Formatge de tipus holandès, de forma esfèrica i generalment recobert d'una capa de cera [...]
|
2.
el cognom Formatger (Formatje, Formatjé, Formatjer, Formatgé) / forma normativa dels cognoms
Font
Fitxes de l'Optimot
La forma normativa d'aquest cognom és Formatger. Les variants prenormatives Formatje, Formatjé, Formatjer i Formatgé no s'adeqüen a la normativa ortogràfica vigent, establerta per l'Institut d'Estudis Catalans. [...]
|
3.
formatge de raclet
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada i textura cremosa, madurat durant un període de tres a quatre mesos, amb gust dolç i lleugerament cítric, originari del cantó suís de Valais. [...]
|
4.
formatge
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Massa alimentosa que s'obté coagulant la llet, esprement-ne el xerigot i consolidant la part presa. [...]
|
5.
formatge
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
[...]
|
6.
formatge
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m queso. Formatge manxego, parmesà, de bola (o d'Holanda), queso manchego, parmesano, de bola. [...]
|
7.
fer formatge
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Transformar la llet en formatge. [...]
|
8.
formatge àcid
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
[...]
|
9.
formatge artesà
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge elaborat per un mestre artesà a partir de la llet procedent de bestiar de l'explotació pròpia o bé d'altres explotacions del municipi mateix o de municipis veïns i en què està limitada la utilització de diferents additius i ingredients. [...]
|
10.
formatge blanquet
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de cabra, de forma discoidal i sense crosta, que té un gust entre dolç i àcid, poc salat i gomós, gras i aromàtic, originari del País Valencià. [...]
|