141.
múrgoles amb crema i fetge d'ànec a la brasa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
142.
terrina de fetge d'ànec amb figues i enciams variats
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
143.
hepato- [o hepat-]
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Forma prefixada del mot gr. hêpar hépatos, 'fetge'. Ex.: hepatocele, hepatologia, hepatàlgia. [...]
|
144.
foie-gras
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Menja feta amb fetge d'oca o d'ànec engrossit d'una manera especial. [...]
|
145.
pedregar 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Caure pedra. Enguany no ha pedregat. Ja pedrega. pedregar-se el fetge Fer-s'hi pedres o càlculs. [...]
|
146.
retinol
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Alcohol carotenoide, el constituent més important de la vitamina A, present en l'oli de fetge de determinats peixos. [...]
retinol
m. [QU] Alcohol carotenoide, el constituent més important de la vitamina A, present en l'oli de fetge de determinats peixos. |
147.
paté
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta feta de carn, fetge o altres viandes, assaonada amb herbes i espècies, i cuita, que se sol menjar freda. [...]
|
148.
fetge d'ànec amb porto i confitura de fruites del bosc
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
149.
verduretes i bolets saltats amb fetge d'ànec a la brasa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
150.
alanina
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Aminoàcid proteic no essencial amb cadena lateral de caràcter alifàtic, que participa en el transport d'amoníac del múscul al fetge. [...]
|