21.
nou 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit en drupa de la noguera, subglobós, verd, de carn amargant i astringent, amb el pinyol gros de clovella bruna i rugosa formada per dues meitats fàcilment separables. Trencar, esclafar, nous. Llavor comestible de la noguera, coberta d'una fina pellofa bruna i dividida en dues [...]
nou1
|
22.
raspa
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 [llima] escofina. 2 [arròs amb pellofa] arroz con raspa (o zurrón) m. 3 fam [minyona] mondonga, chacha. [...]
|
23.
pellerofa
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f agr → pellofa [...]
|
24.
brisa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la Terra
Residu sòlid que resta del raïm després d'ésser trepitjat o premsat, constituït per la rapa, la pellofa, la polpa i el pinyol. [...]
|
25.
hollejo
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m pellofa f, pell f. [...]
|
26.
brisa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Subproducte alimentós sòlid obtingut a partir del raïm premsat, constituït per la rapa, la pellofa, la polpa i el pinyol, que se subministra als remugants adults. [...]
|
27.
fúrfur
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Petita làmina epidèrmica que es desprèn en forma d'escata o pellofa. [...]
|
28.
fúrfur
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Làmina epidèrmica, petita, de color grisós, que es desprèn en forma d'escata o pellofa. [...]
|
29.
embolcall
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
capulla, embolcall en forma de gla. Cp. closca, estoig, beina, càpsula, tegument, clofolla, pellofa, etc. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
|
30.
boll
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
pellofa. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
|