61.
cruejar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ésser mig cru, no ben cuit. Aquesta carn crueja. [...]
|
62.
entendrir
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer tornar tendra, més tendra, (alguna cosa). La cocció entendreix els llegums. Aquell espectacle em va entendrir el cor. Esdevenir tendre, més tendre. Aquesta carn, hem d'esperar que s'entendreixi. [...]
|
63.
abat 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit fet de ventrell de porc farcit de carn capolada. [...]
|
64.
bull 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Botifarra feta del budell ample, farcida principalment de carn magra. [...]
|
65.
corbet
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vèrtebra de porc i la carn que hi ha adherida. [...]
|
66.
encarnatiu -iva
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que causa la creixença de carn nova en una ferida. [...]
|
67.
estopós -osa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Relatiu a l'estopa. Estopenc . Carn estoposa. Bacallà estopós. [...]
|
68.
faldeta
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn de la falda o del ventre d'un animal. [...]
|
69.
fritura
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Guisat de carn i freixura fregida amb patates o moniatos. [...]
|
70.
xarcuter xarcutera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Venedor d'embotits, conserves, etc., especialment de carn de porc. [...]
faldeta
![]() |