Resultats de la cerca frase exacta: 167

91. braç
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Petit rec que embranca amb un rec principal i serveix per a distribuir millor l'aigua. braç de gitano Pastís de forma allargada, fet amb pa de pessic, farcit de crema, nata, trufa, etc., enrotllat i empolvorat amb sucre de llustre, xocolata o crema cremada. braç de mar Canal format [...]
92. flor
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
. La flor de la farina. Aquestes maduixes són la flor. la flor i nata Flor 4 1. La flor i nata dels nostres escriptors. Producte d'alteració o de sublimació de diversos minerals que formen una eflorescència o una crosta. Flor d'antimoni. flor de sofre Pólvores [...]
93. muntar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Batre la nata, la clara d'ou, la mantega, etc., fent-la augmentar de volum, fins que quedi espessa i ben lligada. [...]
94. 'grassa animal' o 'greix animal'? / 'aliment greixós' o 'aliment gras'?
Font Fitxes de l'Optimot
coquetes té una textura greixosa. La girella és un embotit tradicional del Pallars, de textura greixosa i granelluda. La nata té una consistència greixosa.  [...]
95. caputxino
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Cafè amb llet escumosa o nata batuda, sovint empolsat amb xocolata. [...]
96. Denominacions de torrons
Font Fitxes de l'Optimot
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
a base d'una pasta d'ametlles, avellanes, etc., endurida amb caramel. Sovint es fan servir erròniament les formes torró de crocanti i també torró de guirlatxe, per influència de l'equivalent castellà turrón de guirlache. torró de trufa: la trufa és una barreja de nata batuda i xocolata fosa que es [...]
97. tiramisú
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Pastís elaborat amb capes de pa de pessic sucat en cafè i licor d'ametlles, alternades amb capes d'una barreja de clares batudes a punt de neu, nata, sucre i mascarpone, que se serveix fred i empolsat amb cacau. [...]
98. mascarpone
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge elaborat amb nata dolça, de textura cremosa, de color blanc i de gust suau, originari de la Llombardia. [...]
99. pannacotta
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Menja dolça en forma de flam, típica d'Itàlia, que s'elabora coent nata amb sucre, vainilla i gelatina o un altre espessidor. [...]
100. mousse [fr]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat cuinat d'origen francès fet amb diferents ingredients que es quallen després de barrejar-los amb clara d'ou batuda, nata batuda o gelatina. [...]
Pàgines  10 / 17 
<< Anterior  Pàgina  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  Següent >>