Resultats de la cerca frase exacta: 295

81. espatllar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Alterar el bon estat, el correcte funcionament, la bona marxa (d'algú o d'alguna cosa). Això espatlla la salut. Amb les teves imprudències espatllaràs el negoci. La humitat va espatllar el rellotge. Em vaig espatllar la mà: no me'n puc servir. Tenim una rentadora que s [...]
82. beaces
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Alforja petita que porten a l'espatlla els mendicants, els pastors, etc. Alforja que hom posa sobre l'esquena d'una haveria. [...]
83. palanquí
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Llitera, especialment per a una sola persona, portada a l'espatlla de dos o quatre homes per mitjà d'unes vares horitzontals. [...]
84. braó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Peça de carn d'oví de tercera corresponent a la part final de la cuixa o de l'espatlla. Força corporal, vigoria. Valor, coratge.  [...]
85. helicó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Instrument de vent, de metall, de grans dimensions, amb un tub cònic circular que permet posar-se'l al voltant del cos repenjat sobre una espatlla. [...]
86. beca
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Banda que es porta encreuada al pit d'espatlla a espatlla i penja esquena avall sobre el mantell, usada com a insígnia de col·legial, de seminarista, etc. Ajut atorgat a un estudiant per facilitar-li totalment o parcialment el pagament dels estudis o la manutenció. Gorra [...]
87. crema freda de meló amb espatlla ibèrica cruixent
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
88. espatlla de xai a l'estil de Castella
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
89. espatlla de xai rostida amb mel i comí
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
90. baldric
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Banda de cuir o d'altra matèria per a aguantar l'espasa i que es porta entorn del cos des de l'espatlla dreta al costat esquerre, on s'ajunten els seus dos caps. [...]
Pàgines  9 / 30 
<< Anterior  Pàgina  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  Següent >>