Resultats de la cerca bàsica: 33.418

Diccionari de la llengua catalana
1. peu
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
. peu pla Deformitat caracteritzada per la desaparició de la pontada del peu, de manera que hom recolza tota la planta a terra. Part terminal de les potes dels animals que correspon anatòmicament al peu o a la mà dels humans. Animals de peu rodó, de peu forcat. Menjar peus de porc [...]
2. unglot
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ungla del porc i dels altres animals de peu partit. Part més sortint de l'excèntrica d'expulsió de la llançadora en el teler mecànic. [...]
3. porc
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
4. bestiar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Conjunt de bèsties d'una mateixa espècie, especialment de les que es crien per al servei i la utilitat de l'home. Bestiar banyut. Bestiar cabrum, boví. Bestiar de llana. Bestiar de peu rodó. Bestiar de peu forcat. Bestiar porquí. Bestiar mulatí. Conjunt de totes les [...]
5. esgüell
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Xiscle del porc, del conill, de la rata. [...]
6. pernil
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cuixa d'un animal, especialment del porc. Tenir una persona bons pernils. Cuixa o espatlla de porc o de senglar salada per a ésser conservada. Pernil del país. pernil dolç Pernil de porc, desossat, assaonat i cuit.  [...]
7. xulla
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Llenca de cansalada fregida. Costella de moltó, de cabrit, de bou o de porc, cuinada.  [...]
8. truja
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Femella del porc. Porc marí.  [...]
9. averrir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
El porc, cobrir (la truja). [...]
10. salami
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit cru, assecat i fumat, fet amb mescla de carn de porc, de boví i cansalada. [...]
Pàgines  1 / 3.342 
Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>