Beguda alcohòlica elaborada a partir de la mescla de gin Xoriguer, pell de llimona i un raig de sifó, que la gent acostuma a beure durant les festes. [...]
Plat de la cuina peruana elaborat amb peix cru tallat en llenques, d'aspecte semblant al carpaccio, marinat en suc de llimona i amanit amb una salsa picant. [...]
Crema feta amb llet, farina de midó o d'arròs, sucre, llimona i canyella, que es deixa refredar i quallar, i forma part de la gastronomia pròpia de les festes de Menorca. [...]
Pasta sòlida i lleugera, feta amb xarop a punt de bola fort, al qual s'afegeix una glaça feta amb sucre de llustre, clara d'ou i suc de llimona o crémor tàrtar. [...]
Peça de rebosteria feta de farina, seu, sucre, ratlladura de llimona i vermell d'ou, que té forma de flor amb les puntes arrodonides i està ensucrada, habitual a les taules menorquines durant les festes patronals. [...]
1-metil-4-(1-metiletenil)ciclohexè, de fórmula C10H16, terpè contingut en diversos olis essencials; es troba a la pell de la taronja, la llimona i la bergamota i, en solució alcohòlica, és un bon desinfectant. [...]
Preparat constituït per una mescla d'àcid tartàric (20%), bicarbonat sòdic (20%) i sucre en pols (60%) amb addició d'unes gotes d'essència de llimona i granulat amb alcohol. Hom el pren com a beguda refrescant, efervescent i lleugerament laxant. [...]
Pasta petita elaborada bàsicament amb farina, vi blanc i oli d'oliva aromatitzat amb pell de taronja o de llimona i anís i canyella, que es fregeix amb oli d'oliva i, un cop fregit, es banya amb almívar de mel o s'empolsa amb sucre. [...]