161.
càrrega legal
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Esport
Càrrega efectuada contra l'espatlla del jugador contrari. [...]
|
162.
shizen-dachi [KARATE]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Esport
Posició consistent a mantenir els peus separats aproximadament per la mateixa distància que hi ha entre espatlla i espatlla repartint el pes del cos de manera igual entre totes dues cames. [...]
|
163.
síndrome cervical
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Alteració causada per irritació o compressió de l'arrel dels nervis cervicals i caracteritzada per dolor al coll, a l'espatlla, al braç o a l'avantbraç, segons els nervis afectats. [...]
|
164.
síndrome cervical
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Síndrome causada per una irritació o una compressió de l'arrel dels nervis cervicals, caracteritzada per dolor al coll, a l'espatlla, al braç o a l'avantbraç, segons els nervis afectats. [...]
|
165.
escapulo-
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Forma prefixada del mot llatí scapula, que significa espatlla. [...]
|
166.
omo-
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Formes prefixades del mot grec ômos, que significa espatlla. [...]
|
167.
escàpula flotant
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Estat patològic produït per la paràlisi dels músculs de l'espatlla i l'atròfia consecutiva, que donen com a resultat continus moviments de l'espatlla quan hom mou el braç o l'esquena. [...]
|
168.
martell
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Esport
Projecció dempeus en què el lluitador agafa l'adversari per un canell i una espatlla, se'l carrega a l'esquena, fa un gir de 180° i el llança amb un moviment de dalt a baix. [...]
|
169.
porc esqueixat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Preparació de carn de porc, generalment espatlla, cuita a baixa temperatura durant molta estona, de manera que la carn es desfà i se separa de l'os, i esqueixada, a la qual s'afegeix salsa barbacoa. [...]
|
170.
omoclavicular
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Relatiu o pertanyent a l'espatlla i a la clavícula alhora. [...]
|