Resultats de la cerca frase exacta: 1.123

131. estreptococ de la llet
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Qualsevol dels que acidifiquen la llet (S. cremoris, S. lactis); són de gran importància en la fermentació natural de molts productes lactis, com el formatge i el iogurt. Pertanyen al grup N de la classificació de Lancefield; alguns d'ells són dèbilment hemolítics, però cap no és patogen. [...]
132. extracció de llet materna
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
 [...]
133. febre de la llet
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Quadre patològic d'origen nutricional i endocrí, típic de les vaques lleteres, que es presenta en les primeres quaranta-vuit hores després del part, degut a la davallada brusca dels nivells sanguinis de calci i fòsfor, i que es manifesta en forma de tetània, depressió i anorèxia. [...]
134. febre de la llet
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Lleugera elevació tèrmica observada en les parteres en el moment de començar la secreció de la llet. Tradicionalment atribuïda a aquest fenomen biològic, és possible que sigui una forma atenuada d'infecció puerperal. [...]
135. febre de la llet
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Malaltia que apareix en les vaques poc després del part, caracteritzada per inconsciència i paràlisi. Sembla que és deguda a un trastorn metabòlic acompanyat d'hipercalcèmia. Sovint és apirèctica. [...]
136. greix de la llet
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Greix natural de la llet i component principal de la mantega. [...]
137. llet descremada en esprai
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Llet de vaca a la qual s'ha extret el greix i s'ha sotmès a deshidratació per atomització en esprai, que s'utilitza en l'alletament artificial i en el pinso per a les cries deslletades precoçment. [...]
138. maduració de la llet
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Operació prèvia a la coagulació que consisteix a afegir ferments a la llet amb l'objectiu d'acidificar-la i ajudar a la coagulació i la posterior maduració del formatge. [...]
139. oòspora de la llet
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
(Geothichum candidum) Espècie aïllada a la superfície de la llet i de productes lactis. [...]
140. pebràs de llet rosada
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
 [...]
Pàgines  14 / 113 
<< Anterior  Pàgina  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  Següent >>