91.
mussaca
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat fet a base de capes alternades d'albergínia i de carn picada barrejada amb ceba, cuit al forn. [...]
|
92.
vedella
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vaca que no passa d'un any. Carn de vedell o de vedella. Un plat de vedella amb pèsols. [...]
|
93.
xucrut
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Col blanca, tallada, salada i fermentada. Plat preparat amb aquesta col, patates bullides, carn de porc i altres ingredients. [...]
mousse
[fr.] f. [HO] Plat fet amb diferents ingredients que es quallen després de barrejar-los amb clara d'ou batuda, nata muntada o gelatina. |
94.
mousse
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat fet amb diferents ingredients que es quallen després de barrejar-los amb clara d'ou batuda, nata muntada o gelatina. [...]
|
95.
plateret
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat petit. Instrument de percussió que consisteix en dos plats metàl·lics que es fan xocar l'un contra l'altre. [...]
|
96.
giradiscs
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part d'un tocadiscs que consta d'un plat giratori sobre el qual es col·loca el disc per obtenir-ne la reproducció sonora. [...]
|
97.
verdura
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Hortalissa, especialment la que es menja cuita. Un plat de verdura. Verd de les plantes, especialment en una pintura, en un tapís. [...]
|
98.
entremès
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat que es posa a taula amb viandes lleugeres, com anxoves, olives, llonganissa, etc., servit ordinàriament abans de la sopa o del primer plat de l'àpat. [usat generalment en pl.] Assortiment d'embotits. Peça teatral de caràcter menor escrita en llenguatge col·loquial i [...]
|
99.
lacón amb cachelos i xoriço picant (plat típic de la cuina gallega a base de carn de porc i patates)
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
100.
carpaccio
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat fred preparat amb filets de carn o de peix tallats molt fins, crus, amanits amb oli d'oliva, suc de llimona i altres ingredients. [...]
|