Resultats de la cerca frase exacta: 6

Diccionari de sinònims Franquesa
1. condimentar
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
amanir(->) assaonar adobar, condimentar esp. carns per a llur conservació. aromatitzaro aromar, donar a una menja o una beguda una aroma d'herbes o de fruits aromàtics. marinar, adobar el peix per conservar-lo. ensafranar escabetxar salpebrar empebrar ensucrar especiar, condimentar amb espècies [...]
2. especiar
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
condimentar. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
3. aromatitzar
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
aromar Cp. anisar: aromatitzar amb anís. perfumar, condimentar. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
4. assaonar
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 madurar. 2 condimentar. tempirar, assaonar la terra (una pluja). adobar(->) Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
5. amanir
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 preparar. 2 Posar oli, sal, etc., a certes viandes. oliar envinagrar enciamar, amanir amb sal, oli i, a més, sovint, vinagre i altres espècies. Encara s'ha d'enciamar el tomàquet i la ceba. condimentar. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
6. adobar
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 preparar. 2 (el menjar) assaonar condimentar marinar(peix, vianda) salaro fer salaó(peix, carn) escabetxar(peix) salpebrar(viandes, en general) confitar(fruites, viandes, carns) candir(fruits amb sucre o almívar) conservar, condimentar. 3 (cuirs, pells) assaonar Cp. abadanar [...]