1.
sucre 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Substància dolça, cristal·litzable, blanca o incolora quan és pura, que es troba en el suc d'un gran nombre de plantes. Sucre refinat. Sucre de canya, de bleda-rave. Dolç com un sucre. Un terròs de sucre. sucre candi Sucre depurat i cristal·litzat. sucre de [...]
|
2.
sucre 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Unitat monetària de l'Equador. Moneda d'un sucre. [...]
|
3.
Coordinació de les preposicions amb i sense / amb sucre o sense o amb o sense sucre?
Font
Fitxes de l'Optimot
sucre o sense?
A la nostra botiga tenim pa amb gluten i sense.
A més a més, en certs contextos també es pot optar per elidir el complement de la preposició amb i mantenir el de la preposició sense. Tanmateix, cal tenir en compte que aquesta estructura, estilísticament més marcada, és pròpia de textos [...]
|
4.
sucre cremat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Punt de cocció d'un xarop entre 170 i 190ºC, en què el xarop fa escuma a la superfície i el sucre perd el poder edulcorant. [...]
|
5.
aflorament de sucre
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Aflorament produït per una recristal·lització del sucre, després que s'hagi dissolt i desplaçat des de l'interior a la superfície com a conseqüència d'un excés d'humitat, que dona a la capa blanquinosa superficial un tacte sec i rugós. [...]
|
6.
sucre de llustre
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Sucre en pols format per cristalls d'un diàmetre inferior als 0,15 mm que s'obté de la molta de sucre comú, utilitzat principalment per a empolvorar dolços i per a elaborar glaces i determinades masses. [...]
|
7.
sucre
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
[...]
|
8.
sucre
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Arts
[...]
|
9.
sucre
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Economia. Empresa
Unitat monetària de l'Equador anterior a l'adopció del dòlar dels Estats Units. [...]
|
10.
sucre
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Substància dolça, cristal·lina, soluble en aigua, blanca o incolora quan és pura, que és present en el suc d'un gran nombre de plantes. [...]
|