21.
llengüeta
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Esport
Part d'un ham o un arpó situada a prop de la punta que forma un angle agut amb el cos de l'estri, utilitzada perquè l'animal capturat no se'n pugui deslliurar. [...]
|
22.
coixí de planxar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Arts
Coixí arrodonit o en forma de gota per a planxar teles mentre es cusen o com a part del manteniment de la roba. [...]
|
23.
pernil dolç
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Pernil de porc, desossat, assaonat i cuit. [...]
|
24.
anèmia diseritropoètica congènita tipus II
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
picnòtica. La microscòpia electrònica permet detectar característicament un reticle endoplasmàtic agranular que se situa paral·lelament a la membrana cel·lular dels eritròcits i eritroblasts (aspecte de doble membrana). Hom ha observat una positivitat de la prova de Ham amb sèrum acidificat normal, però no [...]
|
25.
apinayé
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Llengua. Literatura
: 150 individus el 1928 (vegeu Edviges Albuquerque 2007), 350 individus el 1979 (vegeu Ham et al. 1979), 1.262 el 2003.La comunitat viu un procés gradual d'assimilació a la cultura dominant. Vers el 1979, tothom parlava apinayé en tots els àmbits de la vida de la comunitat. Només els homes sabien [...]
|
26.
pernil serrà
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
27.
pernil d'enceball
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
28.
pernil ibèric d'enceball
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
29.
pernil dolç
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
30.
pernil ibèric
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|