Resultats de la cerca frase exacta: 866

1. blau blava
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Del color del cel sense núvols o d'un color consemblant, sia més clar o més fosc. El safir és una pedra blava. Ulls blaus. deixar blau algú Deixar-lo astorat, esbalaït. fer-la blava Fer-la grossa, fer-la com un cove. aquesta sí que és blava [...]
2. blanqueig blau
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències socials
Blanqueig destinat a promoure la percepció que una empresa, un organisme o un govern són respectuosos amb els valors que impulsa l'Organització de les Nacions Unides, especialment pel que fa a la responsabilitat social corporativa. [...]
3. coua blau
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Zoologia
Taxonomia: Cuculiformes > Cucúlids > Coua [...]
4. cupido blau
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Zoologia
Taxonomia: Licènids > Cupido [...]
5. doll blau
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
6. marlí blau
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Zoologia
Peix de l'ordre dels perciformes, de la família dels istiofòrids, amb la pell de color blau metàl·lic i la mandíbula superior força més llarga que la inferior i en forma de llança, que viu a mar obert a l'Atlàntic i a l'Indopacífic. [...]
7. blau: acció!
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Esport
Expressió amb què l'àrbitre ordena al lluitador de mallot blau que executi la presa iniciada. [...]
8. blau: passiu!
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Esport
Expressió amb què l'àrbitre, acompanyant-se del gest d'aixecar el braç que té el puny blau, indica a l'equip arbitral que assenyali una advertència per passivitat al lluitador de mallot blau. [...]
9. conservació en blau
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Procés de conservació a què se sotmet la pell en blau. [...]
10. coure al blau
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Bullir un peix, generalment de riu, viu o que ha mort de poc, en un brou compost bàsicament d'aigua, sal i vinagre, l'acció del qual li dona un color blavós. [...]
Pàgines  1 / 87 
Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>