1.
botifarra
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit elaborat farcint un budell amb carn trinxada, generalment de porc, espècies i sal. Botifarra blanca, negra. Botifarra de sang. Botifarra catalana. Botifarra dolça. Botifarra d'ou. botifarra culana Botifarra feta amb budell culà. Gest característic fet amb la mà i el braç [...]
|
2.
salsiró
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Botifarra prima. [...]
|
3.
somaia
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Botifarra crua deixada assecar. [...]
|
4.
manilla 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Botifarra 3 . Jugar a la manilla. Carta del número nou, en el joc de la botifarra o manilla. Tenir totes quatre manilles. [...]
|
5.
botuliforme
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té forma de botifarra. [...]
manilla2
![]() |
6.
mondongo
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn picada per a embotit. Botifarra de sang, amb carn i altres condiments, generalment feta a casa. Brou o plat fet amb aquest tipus de botifarra. Matança del porc. [...]
|
7.
baldana 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Botifarra d'arròs, ceba, greix i sang. [...]
|
8.
abotifarrat -ada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Semblant a una botifarra. Tumefacte, s'aplica als dits. [...]
|
9.
bull 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Botifarra feta del budell ample, farcida principalment de carn magra. [...]
|
10.
donegal
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Botifarra de carns selectes que es fa del budell gros del porc. [...]
|