Resultats de la cerca frase exacta: 60

1. tina
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Recipient gran i obert per dalt. Una tina de vi. Dipòsit on es prepara el bany per a tenyir, especialment el blau d'indi. Blau de tina. [...]
2. sambal (tina)
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Llengua. Literatura
El sambal (tina) és lingüísticament molt proper al bolinao i botolan. Hi ha autors que utilitzen el terme sambal per refererir-se col·letivament a aquestes tres llengües, les quals s'inclouen dins el grup sambàlic. La classificació del grup sambàlic presenta certs dubtes. Les llengües d [...]
3. tina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Recipient on el most fermenta. [...]
4. tina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Arts
Recipient gran, normalment amb la base plana i el cos arrodonit, amb nanses, emprat per a emmagatzemar aigua. [...]
5. tina
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 [receptacle] tina. 2 [cossi de fer bugades] tina, barreño m. 3 [per a tenyir] tina. 4 [cup per a fer vi] tina, lagar m, tinillo m. 5 [de tintorer] tina. 6 [per a assaonar pells] tina.  [...]
6. tina (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 [recipiente] tina. 2 [para la ropa] cubell m, cossi m, tina. 3 [para el vino] tina, cup m. 4 [vasija de barro] gerra, tenalla, alfàbia. 5 [de fotógrafo] cubeta. 6 [para el teñido] tina. 7 [para bañarse] cubell m.  [...]
7. tina
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
tinoio tinell, tina petita. tramostera(de vi) follador, tina en què hom folla o trepitja el raïm (Alc.). Cp. dipòsit, cup, cubell Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
8. Tina, colletó de la
Font Nomenclàtor de Catalunya
9. paper de tina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
 [...]
10. peu de tina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Quantitat de most amb ferments separada de la part principal, que es fa servir per a començar la fermentació. [...]
Pàgines  1 / 6 
Pàgina  1  2  3  4  5  6  Següent >>