91.
melada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Quantitat de mel que s'extreu d'un rusc. [...]
melada
|
92.
nogat
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta de farina, de mel i de nous cuita al forn. [...]
|
93.
desopercular
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Retirar els opercles (de les bresques) a fi de poder-ne extreure la mel. [...]
|
94.
apicultura
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cria d'abelles per a aprofitar-ne els productes, especialment la mel i la cera. [...]
|
95.
melrosat
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mel batuda amb aigua de roses i bullida fins a adquirir consistència de xarop. [...]
|
96.
endolcir
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer dolç. Endolcir una beguda amb mel, amb sucre. Endolcir la roba, la llana. Tornar-se dolç. En madurar, les figues s'endolceixen. La tarda s'endolceix i fa de bon caminar. endolcir la pena (o la solitud, etc.) Fer-la més passadora, assuaujar-la. [...]
|
97.
amanida de tardor amb vinagreta de mel
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
98.
amanida del temps amb vinagreta de mel
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
99.
copa de nata amb nous i mel
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
100.
costelles de xai amb mel d'Eivissa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|