101.
boc
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 zool [cabró] macho cabrío, cabrón. 2 piel de macho cabrío f. 3 [de cervesa] bock, doble. 4 boc de Biterna ant demonio. 5 boc expiatori (o boc emissari) relig chivo expiatorio. 6 boc expiatori (o boc emissari) fig chivo expiatorio, cabeza de turco. [...]
|
102.
tirar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Abocar determinades begudes, especialment la cervesa o la sidra, en un recipient des d'una certa altura. [...]
|
103.
règim de Goldberger
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Règim dietètic proposat en el tractament de la pel·lagra, que consistia a afegir llevat de cervesa a la dieta. [...]
|
104.
grau de fermentació
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Tant per cent de matèries fermentables d'un most de cervesa que s'han transformat en alcohol i diòxid de carboni. [...]
|
105.
llupolització
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Acció d'afegir llúpol durant l'ebullició del most en l'elaboració de la cervesa per donar-li el sabor amarg característic. [...]
f 1 [hongo] llevat m. 2 [masa fermentada] llevat artificial m, llevat m. 3 [de la cerveza] llevat de cervesa m. |
106.
levadura
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 [hongo] llevat m. 2 [masa fermentada] llevat artificial m, llevat m. 3 [de la cerveza] llevat de cervesa m. [...]
|
107.
got de iarda
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Equipament de la llar. Decoració. Bricolatge
Got molt alt i allargat que té aproximadament la longitud d'una iarda i que s'utilitza especialment per a beure cervesa. [...]
|
108.
tapadora de taps de corona
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Arts
Màquina manual o elèctrica emprada per a segellar ampolles amb un tap de corona, normalment de begudes carbonatades com cervesa o refrescos. [...]
|
109.
tiramina
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Amina biògena derivada de la tirosina. És present en diversos aliments (vi, cervesa, derivats de carn i peix, xocolata, llevat i formatge) i en el sègol banyut. Augmenta la pressió sanguínia i estimula la musculatura llisa, com ara la de l'úter. En pacients que prenen medicaments inhibidors de la [...]
|
110.
izakaya
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Establiment tradicional japonès, que ofereix servei de bar i de restaurant, en el qual se serveixen plats d'especialitat, generalment per compartir, sake i cervesa. [...]
|