81.
desplaçament cap al roig cosmològic
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la Terra
Desplaçament cap al roig provocat per l'expansió de l'univers. [...]
|
82.
desplaçament cap al roig gravitatori
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la Terra
Variació de la freqüència d'una ona electromagnètica provocada per una diferència de potencials gravitatoris entre l'emissor i l'observador. [...]
|
83.
morrut roig de la palmera
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Zoologia
[...]
|
84.
llamàntol amb allada i pebre roig
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
85.
carxofes saltades amb salsa de pebre roig i anxoves
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
86.
verat austral
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Zoologia
Peix teleosti perciforme de la família dels escòmbrids, amb el dors marbrejat amb nombroses línies transversals, negres i sinuoses que no sobrepassen la línia lateral, amb l'aleta caudal amb escotadura i dues aletes dorsals, propi del sud de l'oceà Pacífic, l'oceà Índic i el mar Roig. [...]
|
87.
garnatxa roja
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Cep originari de Catalunya, resultat d'una mutació de la garnatxa negra, que s'adapta bé als climes secs. [...]
|
88.
garnatxa roja
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Vi elaborat amb raïm garnatxa roja. [...]
|
89.
garnatxa roja
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Raïm negre produït pel cep garnatxa roja, de maduració primerenca, menut, compacte, piramidal i amb els grans mitjans, esfèrics i de color rogenc. [...]
|
90.
graèllsia
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Zoologia
Insecte lepidòpter de la família dels satúrnids de 90 a 100 mm d'obertura alar i ales d'un verd groguenc, amb nervis bruns i un ocel envoltat de negre a cada ala, endèmic de la península Ibèrica i d'algunes zones de França i amb les fulles de pinassa i de pi roig com a aliment en fase d'eruga, que [...]
|