Resultats de la cerca frase exacta: 1.005

161. fenyedor 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Taula on es feny el pa. [...]
162. flequer flequera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Persona que fa o ven pa. [...]
163. tostorro
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cop al cap. Tros gros de pa. [...]
164. corfa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Closca de certs fruits, dels ous, etc. Corfes de nous, d'ametlles. Pell de certs fruits, del formatge, etc. Crosta del pa, de les nafres. Escorça 1 . [...]
165. protoactini
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Metall radioactiu de la família dels actínids, la desintegració radioactiva del qual genera actini (símbol, Pa; nombre atòmic, 91; pes atòmic de l'isòtop més estable, 231). [...]
166. bresca
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pa de cera constituït per una sèrie de cel·les prismàtiques hexagonals que fabriquen les abelles dins l'arna per a dipositar-hi la mel. Pa de cera que fan les vespes. [...]
167. abraçallar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Premsar amb la braçalladora. Abraçallar un pa de formatge. [...]
168. pascal
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Unitat de pressió i tensió, del sistema internacional, equivalent a la pressió uniforme que exerceix sobre una superfície plana d'1 metre quadrat una força total d'1 newton (símbol, Pa).  [...]
169. amollegar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Estovar 1. He amollegat el pa perquè era massa dur.  [...]
170. molla 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part interior blana del pa i altres coses que tenen crosta o clofolla. La part més blana de la carn de les persones o dels animals. Partícula de pa que es desprèn en partir-lo. [...]
Pàgines  17 / 101 
<< Anterior  Pàgina  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  Següent >>