11.
guisado
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m guisat. Un guisado de carne, un guisat de carn. [...]
|
12.
talego
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 [saco] taleca f. 2 fig i fam [persona gorda] sac de carn, fardassa. 3 fig, fam i p fr [dinero] calés pl, diners pl, cabals pl. Tener talego, tenir calés. 4 fig i fam [cárcel] garjola f. [...]
|
13.
puchera
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f fam i p fr gastr [cocido] olla, carn d'olla, bullit m. [...]
|
14.
encebollado
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
-da adj 1 amb ceba. Carne encebollada, carn amb ceba. m 2 guisat amb ceba. [...]
|
15.
arrollado
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
-da adj 1 [participio pasado de arrollar] m 2 amer rotlle [de carn de porc]. [...]
|
16.
inasequible
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
adj inassequible. Los precios de la carne son inasequibles, els preus de la carn són inassequibles. [...]
|
17.
chicha
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
adj 1 mar absoluta. Calma chicha, calma absoluta. f 2 [bebida alcohólica] txitxa. 3 fam [carne] carn, molla de carn. 4 de chicha y nabo fig i fam de pa sucat amb oli, d'estar per casa. 5 no ser ni chicha ni limonada fig i fam no ésser ni carn ni peix, ésser mitja figa, mig raïm, no ésser ni una [...]
|
18.
dorar
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 daurar. 2 gastr enrossir, daurar. El fuego dora la carne, el foc enrosseix la carn. [...]
|
19.
tasajo
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 [cecina] carn salada i fumada f. 2 [pedazo de cualquier carne] tall, penca f, pellanc, timbarro. [...]
|
20.
extracto
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 [resumen] extracte. 2 [de una sustancia] extret, extracte. Extracto de carne, extret de carn. 3 extracto de cuentas extracte de comptes. [...]
|