FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
, llenties, arròs. Escollir. D'aquests tres llibres, trieu el que vulgueu. Us en podeu fiar: són gent que ha estat molt ben triada. Donar a triar a algú. La llet, prendre's. L'allioli i altres salses, negar-se. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
negat els baixos de les cases de la rambla. Fer massa clara (una salsa), posar-hi tant de líquid que no arriba a lligar. Una salsa, no lligar-se. L'allioli s'ha negat. Provocar l'arribada d'un excés de combustible a la cambra de combustió (d'un motor d'explosió) que pot fer-ne [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
metalls Fondre'ls junts de manera que formin un aliatge. lligar les lletres d'un mot Lligar-les en escriure'l. Fer que (una salsa) adquireixi una certa consistència unint-ne adequadament els ingredients. Mira de lligar bé l'allioli. Incorporar un líquid a una pasta espessa d [...]
Hi ha uns casos molt concrets de compostos que fan referència a un equip esportiu, en què es coordinen, per mitjà de la conjunció i, dos noms de colors.
Malgrat que en general els compostos s'escriuen aglutinats (per exemple: allioli o coliflor), cal escriure'ls amb guionet si hi pot haver un [...]
catalans, per exemple: agredolç, aiguardent, allioli, bocamoll, centpeus, clarobscur, coliflor, a correcuita, a cuitacorrents, filferro, gratacel, malnom, a matadegolla, milhomes, sucamulla, vistiplau. Dins d'aquest grup, però, cal tenir en compte les excepcions següents, en què sí que s'escriu guionet [...]