21.
condimentar
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr condimentar, amanir. [...]
|
22.
amaniment
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Acció i efecte d'amanir. [...]
|
23.
adobar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Amanir un menjar amb un adob. [...]
|
24.
amaniment
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Producte que serveix per a amanir. [...]
|
25.
aderezar
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [adornar, embellecer] adornar, ornar. 2 preparar [el menjar], guisar. Aderezar la carne, preparar la carn. 3 [aliñar] amanir. Aderezar la lechuga, amanir l'enciam. 4 [licor] aromatitzar. 5 [disponer] agençar, endreçar. 6 [dar apresto a las telas] aprestar. 7 p fr [guiar] adreçar. 8 fig i p [...]
|
26.
escabetx
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Adob fet amb vi o vinagre, fulles de llorer i altres ingredients, per a amanir el peix i altres menges. [...]
|
27.
sazonar
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [manjares] assaonar, adobar, amanir. 2 fig [madurar] assaonar, fer madurar. v pron 3 [madurar] assaonar-se, madurar intr. [...]
|
28.
aliñar
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [componer] agençar, endreçar, arranjar. 2 amanir. Aliñar la lechuga, amanir l'enciam. 3 [condimentar] adobar, assaonar. 4 [los licores] aromatitzar. 5 amer [una luxación, una fractura] reduir. 6 fig i fam despatxar. A este le voy a aliñar pronto, aquest, el despatxaré aviat. 7 taurom [...]
|
29.
enchilar
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
amer v tr 1 amanir amb pebrot. 2 fig irritar, molestar. 3 fer una planxa. v pron 4 [enfadarse] picar-se, empipar-se. [...]
|
30.
coure en blanc
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Coure al forn una pasta sense amanir en un motlle fondejat generalment amb llegums secs, que s'han de retirar abans d'acabar la cocció. [...]
|