Resultats de la cerca frase exacta: 174

41. bacallà confitat amb platillo de cigrons i picada medieval
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
42. peus de porc amb salsa de picada i bolets
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
43. picadura
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
44. mondongo
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn picada per a embotit. Botifarra de sang, amb carn i altres condiments, generalment feta a casa. Brou o plat fet amb aquest tipus de botifarra. Matança del porc. [...]
45. romesco
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Salsa feta amb nyores, tomàquets, alls i cebes escalivats, una picada d'ametlles o avellanes, oli i altres ingredients, que se serveix com a condiment d'un plat, principalment de peix. [...]
46. ballaruc
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cecidi esfèric que es forma a les fulles i a les branques del roure i d'altres vegetals per la picada de certs insectes que hi dipositen llurs ous. Bony al front.  [...]
47. lasanya
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat format per capes de pasta de farina de forma quadrada o allargada i carn picada o verdura, cuinat amb salsa i formatge. Peça plana de pasta alimentosa de farina per a fer lasanya. [...]
48. vespa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Insecte himenòpter aculeat, que es caracteritza pel color groc amb faixes negres, la unió de l'abdomen amb el tòrax molt prima i un fibló de picada molt dolorosa (Vespula vulgaris). Persona astuta. Abellera groga.  [...]
49. salsitxa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros d'embotit fet amb un budell prim omplert de carn de porc picada i assaonada, delimitat per lligats. salsitxa de Frankfurt Salsitxa cuita i fumada feta amb carn de porc, de boví o amb una barreja d'ambdues. [...]
50. dauradella
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Falguera de mida petita, de fulles pinnatífides de lòbuls curts i arrodonits i esporangis coberts per esquames que semblen daurades, emprada antigament com a medicinal (Ceterach officinarum). Bunyol fet amb carn picada pastada amb ous, sucre i mantega, típic de Menorca.  [...]
Pàgines  5 / 18 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>