1.
appenzell [de]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma i cuita, amb gust afruitat, originari del cantó històric suís d'Appenzell. [...]
|
2.
bergkäse [de]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta dura cuita, madurat durant un període de tres a nou mesos, de textura elàstica, gust fort i aroma intensa, originari dels Alps. [...]
|
3.
butterkäse [de]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada semidura i textura elàstica i compacta, originari d'Alemanya. [...]
|
4.
flysch [de]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la Terra
Fàcies sedimentària formada per estrats alternats poc potents de gres o llim i d'argila més o menys esquistosa. [...]
|
5.
föhn [de]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la Terra
Vent càlid i sec que bufa a sotavent d'una serralada. [...]
|
6.
gewürztraminer [de]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Cep originari del municipi de Tramin, al Tirol del Sud, conreat tradicionalment també a la regió francesa d'Alsàcia i a Alemanya. [...]
|
7.
gewürztraminer [de]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Raïm blanc produït pel cep gewürztraminer, de maduració tardana i amb els grans rosats. [...]
|
8.
gewürztraminer [de]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Vi elaborat amb raïm gewürztraminer, de gust penetrant i amb una aroma característica similar al litxi. [...]
|
9.
leitmotiv [de]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Arts
Tema central i recurrent d'una obra, especialment en literatura i música. [...]
|
10.
riesling [de]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Vi elaborat amb raïm riesling, equilibrat de sucres i d'acidesa, i amb una aroma floral i mineral. [...]
|