Resultats de la cerca frase exacta: 136

Diccionari de la llengua catalana
1. raïm
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Infructescència de la vinya, formada per un brot que porta una munió de baies sucoses, els grans de raïm, globoses o el·lipsoidals, de polpa dolça i pela groguenca, vermellenca, violàcia o quasi negra. Raïm blanc, negre. Premsar raïms. Menjar un raïm, [...]
2. barrusca
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Rapa de raïm, panotxa sense gra, etc. [...]
3. monestrell
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cep d'una varietat procedent de l'Empordà, que dona raïm negre. Raïm de cep monestrell. Vi elaborat amb raïm monestrell. [...]
4. garnatxa 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vinya d'una varietat que dona raïm moradenc, molt delicat i de bon gust. Raïm de vinya garnatxa. Vi elaborat amb raïm garnatxa. [...]
5. malvasia
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vinya importada d'Orient que fa un raïm blanc i dolç. Raïm de vinya malvasia. Vi elaborat amb raïm malvasia. Malvasia de Sitges. [...]
6. xarel·lo
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cep d'una varietat que dona raïm blanc de tast dolç. Raïm de cep xarel·lo. Vi elaborat amb raïm xarel·lo. Vi 1 1 . [...]
7. verol
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Color que pren un fruit en verolar. Fruit, especialment raïm, que verola. [...]
8. chardonnay
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cep d'una varietat originària de la Borgonya que dona un raïm blanc aromàtic de grans petits. Raïm de cep chardonnay. Vi elaborat amb raïm chardonnay. [...]
9. varietal
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Elaborat a partir d'una sola varietat de raïm, s'aplica al vi. [...]
10. parrell
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cep d'una varietat que dona raïm negre, semblant al picapoll. Raïm de cep parrell. Guix en pols, especialment el que es tira sobre el raïm abans de trepitjar-lo. [...]
Pàgines  1 / 14 
Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>