Resultats de la cerca bàsica: 33.475

Diccionari de la llengua catalana
41. peuada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Guisat de peus de porc amb arròs, ous i sucre. [...]
42. xarcuter xarcutera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Venedor d'embotits, conserves, etc., especialment de carn de porc. [...]
43. confitat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Menja confitada, especialment en sal i vinagre. Avui mengem confitat. Carn, especialment conjunt de llom, costelles i embotits de porc, conservada dins olles amb oli o greix. Confitat d'ànec. [...]
44. botifarró
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit elaborat farcint un budell prim o curt amb carn magra i sang de porc, amanides amb sal, pebre i espècies, i a vegades amb ceba i arròs. [...]
45. esbaconar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Obrir de dalt a baix (un porc). Obrir de dalt a baix (qualsevol animal). Hi hagué una mortaldat esgarrifosa: alguns enemics havien estat esbaconats pels carrers de la ciutat vençuda. [...]
46. porquejat -ada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cuinat amb porc. Escudella porquejada. [...]
47. corbet
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vèrtebra de porc i la carn que hi ha adherida. [...]
48. porcastrell
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Porc des que el desmamen fins que acaba de créixer. [...]
49. grufa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part anterior del morro del porc. [...]
50. ibèric -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Relatiu o pertanyent a Ibèria o als ibers. Civilització ibèrica. D'una raça criada a l'aire lliure i alimentada a base de glans, caracteritzada per produir una carn de qualitat, amb menys múscul i més greix, s'aplica a un porc. És recomanable fer aquesta recepta [...]
Pàgines  5 / 3.348 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>