101.
timbarro
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros gros de pa, de carn, etc. [...]
|
102.
tinyol
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Crostó de pa. Llesca grossa de pa. [...]
|
103.
fleca
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Forn de pa. Botiga on es ven pa. [...]
|
104.
ullar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Escorcollar, copsar, amb la mirada. El formatge, el pa, etc., formar ulls. El pa s'ha ullat. Les plantes, treure ulls. [...]
|
105.
panàtica
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Provisió de pa, especialment per a una nau o una armada. [...]
|
106.
solar 4
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Posar sola (a un calçat). El pa, cremar-se de la sola. [...]
|
107.
brescat 2 -ada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ple d'ulls o cavitats, com a vegades el pa, certs formatges, etc. [...]
|
108.
fènyer
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acabar de treballar (la pasta de cada peça de pa) sobre una taula. [...]
|
109.
sucada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de sucar. Tros de pa, bescuit, etc., sucat en vi, xocolata, etc. [...]
|
110.
ateserar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Preparar (un forn) posant-lo a punt de rebre el pa, els materials a coure. [...]
|